Hoogtestage

Tijdens een ‘Hoogtestage’ overwin je grote hoogtes en is er de gelegenheid diepe gesprekken te voeren over zaken die er echt toe doen, maar die in de waan van alle dag misschien al (te) lang zijn blijven liggen. Daarbij is ruimte voor iedereen met welke achtergrond dan ook. Dit weekend is een fantastische combinatie tussen een fysieke uitdaging en geestelijke ontwikkeling. Een weekend wordt opgebouwd rondom de drie pijlers: relatie, prestatie en inspiratie. Hoogtestages zijn er specifiek alleen voor mannen of alleen voor vrouwen. De sportieve rode draad van het weekend bestaat uit drie ritten door het gebied waar we zijn.

Tijdens deze race-hoogtestages fietsen de heren in totaal ongeveer 300 km met 4000 hoogtemeters; de dames fietsen tijdens dit weekend ongeveer 175 km. Een serieuze sportieve uitdaging en prestatie! Tijdens het weekend werk je samen in een groep van ca. 6 personen. Je kunt je als compleet team aanmelden, maar ook individueel. De teams worden dan zoveel als mogelijk ingedeeld op basis van fietsniveau. Binnen de teams leidt de combinatie van fysieke prestatie en geestelijke inspiratie tot mooie nieuwe en vaak blijvende contacten. De inspiratie tijdens de ‘Hoogtestage’ sluit aan bij jouw persoon en geeft ruimte om meer van de Meester, Jezus Christus te ontdekken

In 2020 zijn de volgende weekenden gepland:

De Meesterknecht

Ontspanning

Tijdens het weekend word je goed verzorgd, alle ritten vertrekken vanuit het huis waar je de drie nachten doorbrengt. ’s Ochtends bij het ontbijt kun je vast de nodige koolhydraten stapelen en tijdens de route word je voorzien van suikers en vocht. ’s Avonds krijg je een voedzame maaltijd en nadat de koninginnenrit gefietst is op de zaterdag, vieren we onze overwinning. Een team van Meesterknechten staat klaar om voor jou deze Hoogtestage tot een onvergetelijke ervaring te maken. => Voor een impressie van vorige hoogtestages klik je hier.

Investering in jezelf

De Hoogtestage is een investering, zowel qua tijd als geld, maar wel een van de beste investeringen die je als fietser kunt doen. Je investeert in je leven. Jijzelf en je omgeving zullen de vruchten plukken van deze investering: je groeit in je rol als Meesterknecht.

Wil je echt graag mee, maar kun je het financieel niet opbrengen, neem dan contact met ons op, we zoeken dan samen naar een oplossing.

Ploegenpresentatie

Ter voorbereiding op jouw ‘hoogtestage’ houden we de ploegenpresentatie. Dit is een zaterdag waarop we kennis maken met elkaar en een tocht fietsen van 75-100km. Deze toertocht is nodig om het niveau van de deelnemers te kunnen bepalen. Zo zorgen we ervoor dat jij tijdens het weekend fietst met mensen van hetzelfde niveau. Dit maakt de Hoogtestage voor iedereen een passende uitdaging. Als je deze toertocht aan kan, dan ben je fysiek ook in staat om de Hoogtestage uit te fietsen.

In het professionele wielrennen zijn hoogtestages niet meer weg te denken. Profs leven voor een korte periode op hoogte en trainen intensief. Het verblijf in het hooggebergte zorgt voor de aanmaak van rode bloedlichaampjes waardoor uiteindelijk het uithoudingsvermogen verbetert. Een korte intensieve periode, om prestaties daarna te verbeteren. De hoogtestage is geen doel op zich, maar staat in dienst van de wedstrijd die later wordt verreden. Dit beeld inspireert ons voor de Meesterknecht hoogtestage. Niet letterlijk op grote hoogte, maar wel kort, intensief en niet als doel op zich, maar gefocust op de koers daarna; het echte leven.

Wielrennen met De Meesterknecht
Renners die durven dienen