Renners die durven dienen

Knechten heb je in alle soorten en maten, maar van meesterknechten zijn er niet veel. Kopmannen winnen geen Tour zonder de hulp van hun meesterknecht. En dat is precies wat een meesterknecht doet; zorgen dat anderen kunnen winnen. Dienen, aanmoedigen, nabij zijn. Hij beweegt zich in de schaduw van de Meester. De Meesterknecht is een landelijk functionerende fietsvereniging voor mannen en vrouwen. We zijn niet plaatsgebonden, maar inspireren en faciliteren juist wel om elkaar lokaal te ontmoeten rondom de fiets en Jezus. Als meesterknechten zijn we dienstbaar aan Hem, elkaar en de ander. Onze leden zijn het fundament van de vereniging; eigenaarschap, verenigen en participatie maken de Meesterknecht tot wat zij is!

In al onze activiteiten staan de 3 pijlers centraal:

1. Prestatie: We prikkelen om grenzen te verleggen.

2. Relatie: Lachen, delen, presteren en vieren hebben meer waarde als je het samen doet.

3. Inspiratie: Elke activiteit heeft een verdiepende laag die praktisch en toepasbaar is.   

Onze activiteiten en ontmoetingen zijn het middel om geïnspireerd te worden en aan te zetten tot groei als meesterknecht. Hiervoor organiseren we ‘Hoogtestages’ (fietsweekenden) en Toertochten.

Hoogtestages

In het professionele wielrennen zijn hoogtestages niet meer weg te denken. Profs leven voor een korte periode op hoogte en trainen intensief. Het verblijf in het hooggebergte zorgt voor de aanmaak van rode bloedlichaampjes waardoor uiteindelijk het uithoudingsvermogen verbetert. Een korte intensieve periode, om prestaties daarna te verbeteren. De hoogtestage is geen doel op zich, maar staat in dienst van wedstrijd die later wordt verreden. Dit beeld inspireert ons voor de Meesterknecht hoogtestage. Niet altijd letterlijk op grote hoogte, maar wel kort, intensief en niet als doel op zich, maar gericht op het echte leven. De sportieve rode draad van de hoogtestage bestaat uit drie ritten door het gebied waar we zijn. Tijdens deze ritten fiets mannen in totaal ongeveer 300 km en overwin je 4000 hoogtemeters! Vrouwen fietsen tijdens deze ritten ongeveer 175 km! Een serieuze sportieve uitdaging en prestatie.

Toertochten

Als meesterknechten is het goed om elkaar regelmatig te ontmoeten, om samen te trainen en elkaar te spreken. De Meesterknecht sluit regelmatig aan bij toertochten door het hele land heen. We beginnen gezamenlijk met een korte inspiratie om vervolgens in verschillende groepen de tocht te fietsen.

De Meesterknecht

De Meesterknecht is een fietsvereniging die: Gedreven door Gods liefde elke fietser wil inspireren te groeien in zijn of haar rol als Meesterknecht, zowel fysiek als geestelijk.

Wielrennen en mountainbiken met De Meesterknecht
Renners die durven dienen