‘Nee hoor, doe mij maar plat’

Hoe bereidt Sara zich voor op de hoogtestage?

β€˜Nee hoor, doe mij maar plat’. Dit is vaak mijn antwoord als iemand vraagt of ik ook hou van klimmen met mijn racefiets.

Ik heb sinds een paar jaar een simpele racefiets, een basic outfit en ja hoor, ik zie soms prachtige fietsen, mooi gekleurde outfits, maar ach, simpel zit ook goed wat mij betreft. En in basic voel ik me ook goed. En platte wegen, 0% bevalt me eigenlijk prima. Toch ben ik benieuwd hoe het is om te klimmen. Niet om met een gangetje van 20 of 30 km per uur naar boven te racen, maar om gewoon boven te komen, zonder bijzonder prestatiedoel. Dus ik kies een heuvelachtig gebied en ga gewoon (ik vraag wel mijn man Bart mee, je weet maar nooit wat die heuvel in petto heeft πŸ˜‰ ). Het wordt de Postbank bij Velp en Roozendaal.

β€˜En, en? Hoe ging het? Hoe vond je het om te doen’? Twee vrouwen die ik spreek tijdens de seizoensopening van de Meesterknecht zijn nieuwsgierig. Twee vrouwen die ik bewonder om hun inzet voor kinderen in armoede. Ze fietsten beiden vorig jaar heuvel op en heuvel af in Rwanda, een Muskathlon. Dat zijn nog eens heuvels. Eerlijk gezegd keek ik ook wel naar ze op. Het is me nogal een prestatie, vast en zeker twee vrouwen die heel wat in hun mars hebben op fietsgebied. En weet je wat?

Tuurlijk trainde ze voordat ze gingen, meer dan anders. Maar ze kwamen bovenaan de heuvels omdat ze er voor kozen om te gaan, niet vanuit prestatiedrang. Ze kwamen boven omdat ze daarmee heel veel kinderen uit armoede konden bevrijden, via Compassion. Ze kwamen boven in hun eigen tempo, – velen fietsten hen voorbij – puur op adrenaline en karakter. Niet omdat ze topsporters zijn of daartoe naar op weg zijn, maar omdat ze kozen het gewoon te willen doen.

Ben jij ook nieuwsgierig naar wat je tempo is, wat een paar klimmetjes en glooiende landschappen (en die fijne platte wegen) je te bieden hebben? Wil je anderen vrouwen ontmoeten die net als jij genieten van racefietsen, en benieuwd zijn naar een stuk inspiratie vanuit de Bijbel?
Kom en ga mee met onze hoogtestage in Limburg. Gewoon omdat je wilt. Je bent welkom.

Sara

De Meesterknecht