Hoogtestage Eifel

Vrijdag 26 mei 2017, begin van de nacht.

Vandaag is het begonnen: de hoogtestage van de Meesterknecht in de Eifel. Vooraf wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Ja, het zal een pittig weekend gaan worden. 300 km fietsen in 3 dagen is volledig nieuw terrein voor mij. En dan begin ik maar niet over die 4.000 hoogtemeters. Maar wat mag ik verder verwachten van dit weekend?

Vanavond rond 20.15 uur kwamen we hier aan. We werden zeer welkom geheten. De openingsavond was prima. Eerst een voorstelrondje, hierna apart gezeten met het fietsgroepje voor dit weekend. En afsluitend met de hele groep wat gedronken. Het lijkt me een leuke groep met allemaal prima gasten. Maar toch…. Wat mag ik verwachten? Terwijl mijn buurman al in diepe slaap is, tuur ik denkbeeldig (want: pikdonker) naar het plafond. Wat gaat dit weekend bij brengen?

Zondag 28 mei, 18.30 uur

Ik ben weer thuis. Wat een fantastisch weekend is dit geworden! Het fietsen was zwaar, maar mooi. Door de omgeving. Door de bemoedigingen op de rustplaatsen. Door de aanmoedigingen. Door de saamhorigheid. Hoewel verschillend, vormen we samen 1 groep. Onze liefde voor Jezus en fietsen verbindt ons met elkaar. Ook daarom raakt het mij zeer als 1 van de deelnemers zaterdagochtend aangeeft te stoppen omdat het fysiek gezien niet meer verantwoord is verder te gaan.

Vrijdag fiets ik 109 km, zaterdag 171 en zondag 48 km. Zaterdag is echt een geweldige dag waarop er veel mooie dingen gebeuren. Het is ook met afstand de zwaarste dag van de drie, sterker: in mijn leven heb ik geen sportief zwaardere fysieke inspanning geleverd dan deze zaterdag.

Ook op geestelijk gebied is het weekend enorm verrijkend. Er zijn zoveel mooie woorden, woorden van kracht en bemoediging gesproken. Zoveel woorden van Waarheid. Zo gaaf om in een parkje met de groep te staan.
14 mannen in fietskleding (waarvan 2 met een gitaar) die onze Koning prijzen.

Na al het klimwerk op vrijdag en zaterdag is er zondag nog 1 echte fiets-uitdaging: we klimmen nog 400 meter met een stijgingspercentage van 18%.  Op deze mooie plek zal de afsluiting van het weekend plaatsvinden. We klimmen naar een uitkijkpunt met een kruis. Aangezien ik geloof en weet dat ik alles bij het Kruis neer mag leggen, een geweldige plek om naar toe te fietsen.

Dit weekend heeft mij heel veel gebracht. Ik blijk veel meer te kunnen dan ik me ooit beseft heb. Zowel in het fysieke als het geestelijke ben ik zo enorm verrijkt. Ik heb zoveel mooie lessen geleerd dit weekend. Zo fijn om deze in de praktijk te gaan brengen.

De allerlaatste uitdaging is het tochtje terug naar ons huisje. Nog 1x die steile bult op. Wat vrijdag en zaterdag niet is gelukt, lukt zondag wel: in 1x vol dat bergje opknallen zonder onderweg even af te stappen. Ook in de laatste minuten van het weekend heb ik dus nog een mooie overwinning behaald.

Nu ik dit schrijf, op maandag, bedenk ik me 1 ding: ik heb zin te gaan fietsen 🙂 .

 

Geschreven door Kees (deelnemer hoogtestage Eifel 2017)

De Meesterknecht