grootse prestatie

In de maand juni leverde twee meesterknechten een grootse prestatie.
Johan van Vuurde fietste ‘Rondje Nederland’ om geld op te halen voor mensen die knokken om te breken met hun verslaving.
Sander Moens beklom de Mont Ventour om mensen die lijden aan MS te ondersteunen.
Aan beide fietsers stelde we drie vragen;

Waarom ben ik deze uitdaging aangegaan?

Johan: Ik rij nu voor de derde keer het Rondje Nederland voor CycleforHope. De uitdaging ben ik aangegaan omdat ik mij wil inzetten voor een goed doel. Het werk van De Hoop uit Dordrecht spreekt mij erg aan. Mensen die een tweede kans in hun leven nodig hebben krijgen die mogelijkheid bij De Hoop. Daar wil ik mijn sportieve bijdrage aan geven.
De uitdaging voor mij was natuurlijk ook het fietsen zelf, vier etappes van 100 km in 48uur. Daar komt heel wat bij kijken, dag en nacht doorgaan, ergens tussenin je rust vinden, genoeg eten en drinken. Iedere keer dat ik meereed heb ik nog een extra etappe gereden. Twee etappes aaneengesloten en finishen in Dordrecht. Dat voelt als een overwinning.

Sander: Heel kort gezegd: mijn (schoon)zus is in 2008 gediagnosticeerd met MS. Ik heb van dichtbij meegemaakt dat dit in korte tijd snel achteruit ging. Wij hebben toen de machteloosheid meegemaakt en het improviseren van de artsen. Klimmen tegen MS doneert het geld aan onderzoek naar medicijnen tegen MS en onderzoek of er kans is op genezing van MS.

Wat heeft het je gekost?

Johan: De voorbereiding is trainen, trainen en nog eens trainen. Wekelijks een lange tocht, zodat je weet wat je tegen kan komen aan vermoeidheid, honger, wind en tegenslag. Daar moet je klaar voor zijn. Dit jaar reed ik met een subteam van 4 anderen en we hebben ook lol gehad, dat maakt het ook gewoon leuk. Slapen hebben wij in tentjes gedaan, een camper was makkelijker geweest maar die is zo 1,2,3 niet beschikbaar. Slapen doe je uiteindelijk maar 2-3 uur en voor de rest dut je een beetje als je van wisselpunt naar wisselpunt rijdt.
Voor mijn subteam heb ik 90% van het kopwerk gereden, dat was wel eens afzien, vooral de etappe door Zeeland met wind tegen. Ik ben daar wel gewend aan, maar als je al 300 km in je benen hebt, is dat zwaar. Er moest ook doorgereden worden om op tijd te finishen in Dordrecht, de laatste rit van 210km ging in bijna 30km/uur. Lichamelijk is het een flinke aanslag, ik heb nog dagen spierpijn gehad in mijn bovenbenen.

Sander: In totaal heb ik samen met mijn vader ruim 2800 euro gesponsord gekregen van vrienden, familie, kennissen, mensen die ook willen bijdragen aan een MS vrije wereld. Mijn tegenprestatie was dat ik dan wel ‘even’ 3x de Mont Ventoux zou beklimmen, achter elkaar tussen 7:00 uur en 19:30 uur. Schema 1e beklimming vanaf Malaucene met een gemiddelde van 7,5% en 21,2 KM, 2e vanaf Bedoin met een gemiddelde van 7,5% en 21,5 KM, 3e vanaf Sault met een gemiddelde van 4,7% en 25,9 KM.
De tweede beklimming ben ik mezelf tegen gekomen en heeft het mij een hoop doorzettingsvermogen en energie gekost.

Wat heeft het me opgeleverd?

Johan: Ik heb bijna €1200 ingezameld voor De Hoop, daar doe ik het voor. Verder heb ik lol gehad, mooie stukken Nederland gezien, de zon zien ondergaan in de zee, herten op de duinen bij Zandvoort gezien tegen het weerlicht in het Oosten, vossen onze paden zien kruisen, honderden kikkers mis moeten rijden en uiteindelijk de finish gehaald met 510km in de benen.

Sander: Buitenom een super mooie ervaring om met ± 600 wielrenners een berg te beklimmen met allemaal het zelfde doel. Heb ik er ook een gevoel van dankbaarheid aan over gehouden. Dankbaar aan God dat ik dit heb mogen doen en dankbaar dat ik gezond mag zijn om dit te doen. Ook al ben je gezond of ben je ziek, je hoeft het nooit alleen te doen.

blogsander1

Psalm 121
Ik kijk omhoog naar de bergen.
Daar komt mijn hulp vandaan.
2 Daar is de Heer, hij helpt mij.
Hij heeft de hemel en de aarde gemaakt.

3 De Heer zorgt ervoor dat jou niets overkomt.
Hij beschermt je, hij slaapt niet.
4 Hij slaapt nooit, hij let goed op.
Hij beschermt zijn volk Israël altijd.

5 De Heer beschermt je.
Hij gaat met je mee,
bij hem ben je veilig.
6 Er overkomt je geen kwaad,
niet overdag en niet in de nacht.

7 De Heer zal je steeds beschermen,
het kwaad zal je niet raken.
8 De Heer beschermt je,
overal, waar je ook gaat,
je leven lang.

blogsander2

De Meesterknecht