Cadans en Strava

Twee woorden die regelmatig voorbij komen deze dag. Twee woorden die voor mij niets betekenden toen ik hier aankwam.

Cadans was thuis deze maand even weg door drukte op het werk, de drukke agenda’s van de kids (en uiteraard die van mezelf) dus met stress en beetje tegenzin naar de Eifel. Alleen, want mijn fietsmaatje kon wegens familieomstandigheden niet mee.

Gelukkig kon ik hier snel mijn fietscadans vinden en fietste ik met een lekker tempo met de groep mee. De benen voelden goed, de klimmetjes gingen ook prima en de sfeer was top!
Tijdens de lekkere fietstocht (dat klimmetje met een stijgingspercentage van 15% niet meegerekend) veel nagedacht over mijn geestelijke cadans. Wanneer was die op de top? Wanneer in het dal?

Bemoedigend waren de woorden van Jorien dat God alles wat er is de goede plaats in de tijd gegeven heeft (Prediker 3:11). Dat God ons opzoekt in onze dalen. Wat een heerlijke God. Hij laat ons niet los ook al willen wij hem soms weleens loslaten. Ook ik heb dat meerdere keren meegemaakt, maar iedere keer weer is Hij het die me uit dat dal haalt en mij in mijn geestelijke cadans terugbrengt.

En Strava…. tja als enige van de groep zonder Strava moet ik daar nog eens over nadenken….

Ellen

De Meesterknecht