Hoogtestage Eifel 2 (m)

Helaas zien wij ons, vanwege de huidig geldende Corona maatregelen, genoodzaakt om al onze groepsactiviteiten, waaronder deze hoogtestage, voor 2020 te annuleren en uit te stellen naar 2021.
Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwe data, of van activiteiten die wij nog wel organiseren? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.

Racefiets – mannen

Locatie: Eifel (Duitsland)
Datum: Donderdagavond .. september t/m zondag .. september 2021
Prijs: €235,- (leden krijgen 10% korting en betalen €211,50)
Ploegenpresentatie: n.t.b.
Max:  30 personen

Uitleg:

Sinds jaren is dit voor veel mannen inmiddels één van de hoogtepunten van het jaar. Daarnaast ontmoeten we elke keer weer nieuwe renners tijdens deze weekenden. In een open sfeer duiken we het thema in. Even weg van de sleur van alledag en tijd voor God. Van stille tijd, gesprekjes in kleine groepjes of op de fiets, aanbidding en een welverdiende bbq op de zaterdagavond. Prestatie, Inspiratie en Relatie! We nodigen je van harte uit bij één van deze 2 edities in de prachtige omgeving van Eifel (DUI)

De hoogtestage

Tijdens een ‘Hoogtestage’ overwin je grote hoogtes en is er de gelegenheid diepe gesprekken te voeren over zaken die er echt toe doen, maar die in de waan van alle dag misschien al (te) lang zijn blijven liggen. Daarbij is ruimte voor iedereen met welke achtergrond dan ook. Dit weekend is een fantastische combinatie tussen een fysieke uitdaging en geestelijke ontwikkeling. Een weekend wordt opgebouwd rondom de drie pijlers: relatie, prestatie en inspiratie. Hoogtestages zijn er specifiek alleen voor mannen of alleen voor vrouwen. De sportieve rode draad van het weekend bestaat uit drie ritten door het gebied waar we zijn.

Tijdens deze race-hoogtestages fietsen de mannen in totaal ongeveer 300 km met 4000 hoogtemeters; Een serieuze sportieve uitdaging en prestatie! Tijdens het weekend werk je samen in een groep van ca. 6 personen. Je kunt je als compleet team aanmelden, maar ook individueel. De teams worden dan zoveel als mogelijk ingedeeld op basis van fietsniveau. Binnen de teams leidt de combinatie van fysieke prestatie en geestelijke inspiratie tot mooie nieuwe en vaak blijvende contacten. De inspiratie tijdens de ‘Hoogtestage’ sluit aan bij jouw persoon en geeft ruimte om meer van de Meester, Jezus Christus te ontdekken.

Ploegenpresentatie

Ter voorbereiding op jouw ‘hoogtestage’ houden we de ploegenpresentatie. Dit is een zaterdag waarop we kennis maken met elkaar en een tocht fietsen van 75-100km. Deze toertocht is nodig om het niveau van de deelnemers te kunnen bepalen. Zo zorgen we ervoor dat jij tijdens het weekend fietst met mensen van hetzelfde niveau. Dit maakt de Hoogtestage voor iedereen een passende uitdaging. Als je deze toertocht aan kan, dan ben je fysiek ook in staat om de Hoogtestage uit te fietsen.

In het professionele wielrennen zijn hoogtestages niet meer weg te denken. Profs leven voor een korte periode op hoogte en trainen intensief. Het verblijf in het hooggebergte zorgt voor de aanmaak van rode bloedlichaampjes waardoor uiteindelijk het uithoudingsvermogen verbetert. Een korte intensieve periode, om prestaties daarna te verbeteren. De hoogtestage is geen doel op zich, maar staat in dienst van de wedstrijd die later wordt verreden. Dit beeld inspireert ons voor de Meesterknecht hoogtestage. Niet letterlijk op grote hoogte, maar wel kort, intensief en niet als doel op zich, maar gefocust op de koers daarna; het echte leven.

Belangrijk om te weten:

 • Je kunt je individueel inschrijven en als team. Ook als je met een compleet team mee gaat, schrijf je jezelf individueel in en geef je bij opmerkingen aan bij wie je in het team zit.
 • Deelname kosten is p/p, dit is exclusief je reis naar de locatie.
 • Houd rekening met ons annuleringsbeleid:
  • Een bedrag van € 50,- betaal je altijd.
  • Bij annulering binnen 2 maanden voor de Hoogtestage betaal je 50%.
  • Bij annulering binnen 1 maand voor de Hoogtestage betaal je 100%
 • Je moet zelf een goede reis- (en eventueel annulerings)verzekering afsluiten.
 • Deelname is op eigen risico.
 • Deelname is op volgorde van aanmelden (incl. betaling). Als je met een heel team deel neemt, zorg dan dat iedereen zich op tijd inschrijft. Indien het weekend vol zit, word je op een wachtlijst geplaatst. Bij eventuele annulering kun je dan nog instromen.
De Meesterknecht